Welke koffie gaan we schenken in de ParkEntree Lounge?

Proef mee op 13 augustus aanstaande en beslis mee over de koffie voor in de lounge. Die middag hebben we zes smaken bonen met zowel de lichtere als donkerder roast. Koffie met een kruidachtige smaak, en koffie met een nootachtiger melange . De koffie die het meest in de smaak valt en de meeste stemmen vergaart zullen we bestellen voor gebruik in de lounge.

Elk van de smaken kan gedronken worden als espresso, lungo, latte of cappuccino.

Lees verder

Eerste woon- en leefconcept in het middensegment voor senioren in Nederland

Uit de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam, juli 2020

Senioren wonen over het algemeen steeds langer thuis maar in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, verhuizen zij wél als er een goed alternatief geboden wordt. Het Senior Smart Living concept is zo’n goed alternatief met belangrijke elementen voor de ideale woonsituatie voor straks.

Senior Smart Living is een woon- en leefconcept voor de grote groep 50-plussers in het middensegment, gebaseerd op de kernwaarden: verbinden, genieten en ontplooien. De formule gericht op optimale gastvrijheid en slimme voorzieningen ondersteunen het zelf-organiserend vermogen van de bewoners, stimuleren ontmoeting en gaan zo eenzaamheid tegen. Daardoor kunnen mensen langer onbezorgd leven en wordt tegelijkertijd de doorstroming op de woningmarkt bevorderd omdat er eengezinswoningen vrijkomen.

ParkEntree
ParkEntree Schiedam is de eerste woonbuurt in Nederland met 89 woningen voor actieve senioren waarbij het voorkómen van eenzaamheid en samenredzaamheid centraal staan. Het is gebaseerd op de principes van het concept Senior Smart Living. De woonbuurt biedt bewoners drie verschillende woningtypes in het middensegment. Dat levert een populaire woonomgeving op welke naadloos aansluit op de wensen en behoeten van de bewoners. Zo kunnen mensen van wie altijd gedacht werd dat ze vaak niet van woning willen veranderen, verleid worden om toch te verhuizen.

Lees hier meer over het woon- en leefconcept Senior Smart Living.

Open Huis ParkEntree Lounge

Afgelopen vrijdag 10 juli was er een open huis in de ParkEntree Lounge. Deze is nog niet geheel ingericht, maar al wel ver gevoeg gevorderd om iedereen een kijkje te laten nemen. De weergoden waren ons goedgezind en zo konden we behalve binnen in de lounge ook op het terras genieten van een drankje , een hapje en goed gezelschap.

De keuken, logeerruimte en badkamer zijn inmiddels op de raambekleding na klaar voor gebruik. De komende weken staat de afronding van de gehele lounge gepland. Zo worden er onder meer nog enkele banken en eettafels geplaatst, en uiteraard de raambekleding. Op 1 augustus gaat de lounge op voor de bewoners van ParkEntree.

Gratis klassieke concerten online

Het Concertgebouw en vijftien andere vooraanstaande Europese klassieke  concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis: samen streamen ze elke avond een ander concert uit hun archief. De concerten zijn elke avond om 20:00 uur te zien via alle Facebookpagina’s van de deelnemende zalen.

Er kunnen meer gratis concerten bekeken worden via de website van het Concertgebouw. Klik hier voor meer informatie.

Ontbijt bij Semazen

Net als een jaar geleden organiseert Annemarie Smits opnieuw een gezamenlijk ontbijt bij Semazen. Nu op 1 maart. Vorig jaar was het een geslaagde actie, en dat zal het dit keer vast ook weer worden.

Zij heeft een gereserveerd bij Semazen waar om 10.30 uur een turks ontbijt (lopend buffet) incl. Turkse thee voor ons klaarstaat. De kosten hiervan zijn ongeveer 10 euro pp. Koffie is tegen betaling extra te bestellen.

Semazen, Parkweg 367-369, Schiedam

Meld je aan via deze link.

Rondleiding bij de Van Nellefabriek op zaterdag 28 maart 2020

Op slechts enkele kilometers van ParkEntree staat een bijzonder gebouw. Veel mensen kennen het wellicht, de trein rijdt er langs en de naam herinnert aan vroeger: de koffie, thee en tabaksartikelen die er gemaakt werden, droegen de naam Van Nelle. 
De Van Nellefabriek, in gebruik genomen in 1930, staat sinds vijf jaar op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Volgens de Unesco “belichaamt het gebouw een nieuwe fabriekssoort die symbool werd van de modernistische en functionalistische cultuur in de tussenoorlogse periode”. De Van Nellefabriek werd ontworpen volgens nieuwe principes. Geen bakstenen maar beton, geen draagmuren maar kolommen. Een gevel van staal en glas. Een zee aan licht. Zo was het gebouw open naar buiten en zorgde het daglicht voor aangename werkomstandigheden. 

De Van Nellefabriek is een gebouw met een verhaal, en dat gaan we horen en zien tijdens de rondleiding door een van de gidsen van Urban Guides. Al sinds 2004 verzorgt dat bedrijf rondleidingen door het ‘glazen paleis’. In een gebouwentour van een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst aan bod. Urban Guides belooft: “Met een ervaren architectuurgids loop je door en rond de fabriek en kom je erachter waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis was en vandaag de dag nog altijd zo relevant is.”

Informatie

We hebben voor de bewoners van ParkEntree een rondleiding afgesproken op zaterdag  28 maart om 14.00 u. Na afloop is er koffie/thee. De kantine in de fabriek is in het weekend gesloten maar we zijn welkom in Black Smoke, gevestigd in de voormalige bedrijfsbrandweergarage van de Van Nelle fabriek. Er is per tour plaats voor max. 20 deelnemers, de deelnemersprijs is daarop gebaseerd. Als de belangstelling groter is, zoeken we een passende oplossing. Deelname kost voor entree, gids en afsluitende koffie ca. € 15,- per persoon.

Meld je aan via deze link. Om tijdig te kunnen reserveren, verzoeken we je uiterlijk 15 februari te melden of je/jullie meegaan.  

Van harte welkom! 

Ingrid, Joost, François