Genieten, ontplooien en verbinden

ParkEntree in Schiedam is het eerste nieuwbouwproject, dat volgens dit nieuwe leefconcept wordt gerealiseerd. Hier bieden we een woonomgeving die voor actieve senioren een enorme verrijking van het dagelijks leven kan betekenen. Niet alleen door op maat gemaakte, duurzame woningen te bieden, of comfortabele voorzieningen. Maar ook door bewoners te verbinden. Met gelijkgestemden, met hun eigen ontwikkeling en met hun omgeving.

Daar zijn we trots op. Wonen met een Plus, noemen we dat.

‘Bij Beyond Now ontwikkelen we woonconcepten die mensen en hun wensen bij elkaar brengen’, vertelt Alex Sievers. ‘Dat doen we altijd doelgroepgericht. Senioren zijn ons dierbaar, en om voor deze groep iets moois te maken, waren wij één van de initiatiefnemers van Senior Smart Living.

Sievers legt uit dat de 50-plusser hem aanspreekt omdat ze barsten van levenservaring, vaak oog hebben voor maatschappelijke issues en iets willen en kunnen bijdragen aan onze samenleving. We horen uit de doelgroep vaak dat wooncomfort belangrijk is, maar ook een aantrekkelijke omgeving waar wat te beleven valt. Voor henzelf en de mensen om hen heen. ‘Heel belangrijk daarbij is’, zo vertelt hij, ‘dat er ruimte is om zelf te ondernemen, leuke dingen doen, met anderen of lekker in je uppie.

ParkEntree biedt die gezelligheid, activiteiten, verbinding en ruimte om je grijze cellen af en toe uit te dagen’. ‘De woningen van ParkEntree’, zo benadrukt Sievers, ‘zijn veel meer dan stenen alleen. Hier is ruimte voor sociale contacten en recreatie. Je deelt ervaringen en plezier, en als je daar even geen zin in hebt trek je je eigen deur achter je dicht.’

“Voor en door mensen die wat te vertellen hebben”
Om van ParkEntree de bijzondere plek te maken die we voor ogen hadden organiseerden Blauwhoed, Beyond Now en Inbo Architecten verschillende co-creatiesessies met toekomstige bewoners en andere betrokkenen.

Alex Sievers: ‘Zo’n aanpak spreekt ons zeer aan. Je hebt direct contact met de mensen die straks in ParkEntree willen gaan wonen. En omdat je de bewoners van straks al persoonlijk kent is het nóg waardevoller om samen te werken aan de kwaliteit van wonen. Aan dat heerlijke huis in die inspirerende omgeving. Extra uitdagend is natuurlijk dat we in ParkEntree een geheel nieuw hospitalitymodel gaan toepassen, waarbij een gastvrouw of gastheer samen met de bewoners werkt aan een krachtige en duurzame buurt. Ook dat model is mede in de co-creatiesessies ontstaan. Het zoeken naar een balans tussen alles zelf doen als bewoner en net dat beetje hulp kunnen krijgen dat ook gewenst is. Zo maken we van ParkEntree precies die omgeving die de bewoners van ons vragen.’

ParkEntree Lounge
De ParkEntree Lounge beschikt over een fraaie ruimte met terras, waar bewoners elkaar te allen tijden kunnen ontmoeten en dingen kunnen organiseren; een gezellige lounge met bijvoorbeeld een eetkamer, biljart, tv en wifi, een semi-professionele keuken, een logeerunit en een ruimte waar bijvoorbeeld fitness of fysiodiensten aangeboden kunnen worden. In de directe nabijheid is bovendien extra zaalruimte voor activiteiten beschikbaar, evenals een tweetal tennisbanen.

Beheerorganisatie
Als u in ParkEntree gaat wonen wordt u automatisch lid van de ParkEntree vereniging. Hiervoor betaalt elk huishouden maandelijks een bijdrage. In ruil daarvoor mag u gratis gebruikmaken van de Lounge. De beheerorganisatie, waarin alle bewoners verenigd zijn, heeft een contract afgesloten met de Stichting Vitaal&Zo, die de Lounge vanuit de kunst en kennis van gastvrijheid voor u zal beheren en u de rompslomp die daarbij komt kijken uit handen neemt.

Als bewoner pakt u de leuke dingen op: bridgeavonden organiseren, tuinieren, de nieuwsbrief voor bewoners samenstellen, de website redigeren, of wat u verder aan wenselijke activiteiten bedenkt. Tien uur per week staat een gastvrouw of gastheer voor u klaar. Hij of zij coördineert alle vrijwillige inzet van bewoners, denkt en helpt mee waar mogelijk en is aanspreekpunt voor allerhande vragen.

Meer weten over Senior Smart Living? Bekijk het filmpje!

Beelden van ParkEntree Schiedam

Het woningaanbod

Mogen wij u op de hoogte houden?

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates