Veelzijdig, dichtbij & ongekend sfeervol
(neem er een op) historisch Schiedam!

U hoeft geen liefhebber van jenever te zijn om ook van Schiedam te gaan houden – maar het helpt wel. Jenever heeft deze stad ooit groot gemaakt. Torenhoge molens, voormalige distilleerderijen en historische branderijen herinneren aan die geschiedenis en bepalen nog altijd het oude stadsgezicht. Maar Schiedam, gelegen aan de Zuid-Hollandse Schie en aan de Nieuwe Maas, biedt vandaag zo veel meer. Monumentale grachtjes, sfeervolle horeca, winkelvoorzieningen en een rijk en gevarieerd uitgaansaanbod maken van dit veelzijdige stadje tussen Rotterdam en de kust een plek om simpelweg thuis te willen zijn.

Zo halen liefhebbers van cultuur en historie hun hart op in de oude binnenstad. Neem de Korenbeurs, een bibliotheek gevestigd in een monumentaal pand uit de 18e eeuw. Geschiedenis en toekomst komen hier dagelijks samen, want de bibliotheek is volledig zelfvoorzienend op het vlak van energie. Grote- of St. Janskerk, gebouwd in de 13e eeuw en als oudste gebouw van Schiedam een historisch en cultureel middelpunt ‘voor alle Schiedammers’. De kerk doet vandaag voornamelijk dienst als locatie voor evenementen. Ook de zes torenhoge molens, gebouwd voor de jeneverindustrie, geven Schiedam charme, waarde en een uniek stadsgezicht. Het stadje heeft zijn rijke geschiedenis in feite aan ze te danken.

Stad in de regio
En wie denkt dat Schiedam onder al die historie een slaapstad is geworden, heeft het mis. Het onlangs geheel vernieuwde Stedelijk Museum heeft een grote collectie moderne en hedendaagse kunst. Het Theater aan de Schie biedt bijna dagelijks een rijk programma aan groot- en klein zaaltoneel, musical, cabaret en muziek. En het aanbod aan gezellige horeca is mooi verspreid door heel Schiedam en dus nooit ver weg. In de binnenstad vindt u blikvangers als Brasserie Stadhuis pal aan de sfeervolle Grote Markt. En het Beatrixpark is praktisch uw achtertuin. Nog meer groen? Vanuit het Beatrixpark fietst u zo Midden-Delfland in, of u neemt de tram of de metro naar Rotterdam of de kust. Kortom, Schiedam nodigt uit. Om u te verwonderen, te ontspannen en te genieten. Om thuis te zijn.

Beelden van ParkEntree Schiedam

Het woningaanbod

Mogen wij u op de hoogte houden?

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates